Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

fredag den 13. december 2013

Flammende nudler med sprødstegt oksekød

Pyhhhh, har stadig svedperler på næsen efter denne særdeles krydret ret. Hvor "spicy" retten skal være, kan man selvfølgelig justere lidt - men som navnet på retten antyder, så skal den være stærk, rive lidt i smagsløgene og bringe varmen frem. Perfekt til en kold vinteraften.

Når vi nu nærmer os julen, hvor mange maver bliver udfordret - så er denne ret også en god afveksling at komme ind mellem den fede julemad. Broccoli og kål hjælper til at holde maven i gang


Det skal du bruge;


(4 personer)

1 grønsagsbouillonterning
500 g hakket oksekød, maks 6 % fedt
2-3 spsk flydende honning
300 g nudler
1/2 hvidkålshoved, fintsnittet
2-3 gulerødder, fintsnittet
1/2 broccoli, plukket i små buketter
2-3 forårsløg, finthakket
2 usprøjtet lime, delt i halve
4 fed hvidløg, finthakket
1 spsk sambal oelek
3 spsk chiliolie
3 spsk soyasauce
Friskkværnet peber

Sådan gør du:


1) Kom det hakkede oksekød på en tør stegepande og steg under omrøring ved middel til høj varme i 10-15 minutter eller indtil kødet er gyldent
2) Hæld fedtet fra kødet
3) Tilsæt honning til kødet og rør godt rundt i knapt 1 minut. Sæt panden til side
4) Gør grøntsagerne klar
5) Smuldr bouillon i vand i en gryde og varm op
6) Kog nudlerne efter anvisningerne
7) 1 minut før nudlerne er færdige, tilsætter du grøntsagerne - med undtagelse af hvidløgene og forårsløg
8) Når grøntsager og nudler har kogt sammen i et minut, hældes vandet fra. Tag dog en kop fra af kogevandet
9) Når vandet er hældet fra, hældes nudler, grøntsager og en kop kogevand tilbage i den varme gryde
10) Tilsæt nu hvidløg, sambal oelek, chiliolie og soyasauce samt peber. Rør godt rundt
11) Varm eventuel det hakkede oksekød op igen, hvis det trænger 
12) Fordel nudler og grøntsager i dybe portionsanretninger, drys med det sprødstegte oksekød og top med de hakkede forårsløg. Servèr med en halv lime til

Ingen kommentarer:

Send en kommentar