Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

mandag den 16. december 2013

De lækreste havregrynskugler - glutenfri

Aftenens projekter stod på at få bagt 2. omgang pebernødder og få trillet nogle havregrynskugler. Havregrynskugler er blevet trillet hvert år, siden jeg var barn - og i skal selvfølgelig ikke være nogen undtagelse. Med alderen er der dog blev tilsat lidt espresso, som til voksensmagen gør kuglerne endnu mere uimodståelige.

Kom havregrynskuglerne op i et fint glas og sæt et fint julebånd på. Mere hyggeligt bliver det næsten ikke.

TIP: Køb glutenfri havregryn, så kan du servere glutenfri havregrynskugler - og de smager nøjagtig lige så godt.


Det skal du bruge:


(ca 40 stk)

150 g havregryn (eventuel glutenfri)
180 g sukker
200 g blødt smør
3 spsk økologisk kakao
2 spsk espresso (eller stærk almindelig kaffe)
Kokosmel til at rulle kuglerne i

Sådan gør du: 


1) Hvis havregrynene er grovvalsede, kan det godt svare sig at hakke dem lidt fint med en kniv
2) Bland alle ingredienserne i en skål på nær kokosmelet
3) Ælt det hele sammen og saml massen til en stor kugle
4) Tag herefter en lille klump fra kuglen (svarende til en stor tommeltot), og tril til en mindre kugle. Fortsæt indtil der ikke er mere tilbage. Placèr kuglerne på en tallerken efterhånden, som de trilles færdige
5) Når alle kuglerne er trillet, hældes kokosmel op i en dyb tallerken
6) Alle kuglerne vendes i kokosmel, inden de kommer på et fint glas
7) Når alle kuglerne er vendt i kokosmelen og kommet på glas, sættes de på køl

Ingen kommentarer:

Send en kommentar