Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

lørdag den 28. september 2013

Romtoddy til de forkølelsesramte

I snart 3 dage nu har min mand været ramt af den klassiske efterårsforkølelse - og han har lige som de fleste andre mænd, når de er syge, svært ondt af sig selv. En ting som dog altid virker som trøst, og som er det eneste gode ved at være forkølet er, når jeg laver en rygende varm romtoddy til ham.

Romtoddyen er obligatorisk her i huset, når forkølelsen rammer. Ud over at det smager fantastisk, smører det stemmebåndet og får en til at svede heftigt. Et rigtig godt tip ved forkølelse, influenza og feber - drik en romtoddy inden du skal i seng. Herefter putter du dig under 2 dyner, og begynder at svede. På den måde er det min overbevisning, at baktusserne svedes ud. Det kan også være det bare er noget jeg bilder mig ind, og en undskyldning for at drikke en toddy - uanset virker det på at falde i søvn, hvilket jo godt kan være vanskeligt i sig selv, når man hoster og snotter.

Det skal du bruge:


(2 toddies)

ca 2 dl te Te (gerne kamillete, som har en ekstra beroligende virkning)
ca 2 dl mælk
2 spsk honning
3 tsk sukker
4 cl mørk rom

Sådan gør du:


1) Lav først teen
2) Kog mælken op i en kasserolle, mens du pisker det, så det bliver let skummet
3) Rør rom, sukker og honning sammen
4) Kom først romblandingen op i et stort krus, tilsæt herefter teen og slut af med den varme mælk

4 kommentarer:

 1. den virker har lige afprøver det på min mand, han er som de flest mænd når de er syge

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi, hi...- og ja, det er en lille mirakelkur :-) God bedring til din mand.

   Slet
 2. Jeg kan anbefale at bruge appelsinhonning eller måske komme lidt appelsinsaft i. :-)

  SvarSlet
 3. Er ved og lave den til Lars så han kan være frisk til juleaften i morgen ��han har ondt i halsen men ikke med feber endnu ??

  SvarSlet