Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

fredag den 26. april 2013

Stegte kammuslinger i appelsin med forårsløg og brøndkarse

Stegte kammuslinger i appelsin, forårsløg og brøndkarse
Dette er en ældre Søren K opskrift, jeg for nogle år siden fandt i et gammelt madblad. Siden er den blevet lavet en del gange her i huset, hvor vi elsker kammuslinger.

Det bedste resultat fås med levende kammuslinger, hvis du har mulighed for at få fat i dem. Retten er frisk, let at lave og smager himmelsk. Perfekt start på weekendens kulinariske rejse.


Det skal du bruge:

 
(4 personer)
 
4 store levende kammuslinger (alternativ 8 mindre)
1 økologisk appelsin, saft og skal
1 økologisk appelsin skåret i fileter uden skal
8 forårsløg, hver delt i 4 stykker og skyllet grundigt
1 hakket skalotteløg
1 hakket fed hvidløg
1 spsk olivenolie
Ca. 50 g brøndkarse, plukket og skyllet grundigt

Sådan gør du:


1) Åben muslingeskallerne og skær kammuslingerne fri samt rens dem for rogn mv.
2) Lynsteg kammuslingerne på et meget varm pande i 1 minut på hver side
3) Fordel kammuslingerne på hver deres varme tallerken
4) Herefter sauteres løg, hvidløg og forårsløg på samme pande. Når forårsløgene er let møre, tilsættes saften og skallen fra appelsinen og appelsinfileterne. Blandingen koges nu op sammen med urterne.
5) Når blandingen er kogt op, hældes den ud over kammuslingerne, som toppes med brøndkarse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar