Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

søndag den 14. april 2013

Rødspætte på hummer i bisque med friske asparges og friteret persille

Så er det atter søndag, og i eftermiddag drager jeg mod Berlin sammen med mine nye kollegaer. Inden afgang kan jeg dog lige nå at få lørdagens kulinariske oplevelse med her på bloggen. Vi lavede rødspætte i hummerbisque med frisk hummer og nye asparges i går, og det smagte himmelsk. Det var lidt efter eget hoved, og havde det været på en restaurant er jeg ikke sikker på, at der var blevet fråset sådan med saucen. Men nu var vi heldigvis hjemme, og kunne smæske os i al den lækre hummersauce, der var.

 

Det skal du bruge:


(4 personer)

4 rødspætter uden skind
16 friske grønne asparges
2 citroner
1 bakke bredbladet persille
2 hummere
1/2 gulerod
2 skalotteløg
1/2 porre
2 hvidløgsfed
1/2 fennikel
Frisk Timian
Frisk kruspersille
1 spsk tomatpurè
4 cl cognac
50 g smør
1/4 piskefløde
5 dl hvidvin
2,5 dl fiskekraft
Havsalt
Friskkværnet peber
Sukker

Sådan gør du:

1) Start med at skære gulerod, løg, porre, fennikel, hvidløg i skiver
2) Flæk hummerne og tag kødet ud af deres skald. Sæt kødet til side
3) Varm ca. 25 g smør op i en gryde, og når det har bruset af, kommer du hummerskalderne ned i gryden. Lad det stå og stege for høj varme i 2-3 minutter, og tilsæt herefter grøntsager, krydderurter og tomatpurè. Brun det hele godt
4) Tilsæt nu cognac, varm det op og flambèr (hav altid et låg klar her for en sikkerheds skyld)
5) Efter flamberingen tilsætter du 2,5 dl hvidvin og fiskekraft og koger det op igjen
6) Lad nu koge i ca. 10 minutter, hvorefter du tager gryden af, skalderne op, og blender det hele meden stavblender.
7) Varm nu ovnen op til 225 grader. Tag et ildfast fad og smør det godt.
8) Hak noget kruspersille og fordel i bunden af det ildfastefad, hvori du også hælder ca. 2,5 dl hvidvin. Kom rødspætterne ovenpå. Krydr med havsalt og peber samt lidt kruspersille, og slut af med at komme et par citronskiver på hver rødspætte og et par smørklatter.
9) Kom et stykke sølvpapir oven på det ildfastefad, sæt det i ovnen og lad fisken dampe ved 225 i ca. 10 minutter. Efter 10 minutter skruer du varmen ned til 200 og lader fisken dampe yderligere i 5-8  minutter, hvorefter den er klar til at spise
11) Sæt nu den blendede sauce i gryden på blusset igjen. Varm op og tilsæt fløde, og lad det koge ind i ca. 15 minutter
12) Smag til med salt og peber, og kør eventuel saucen igennem en si.
13)  Skær hummerkødet i mindre stykker, og kog med i saucen til sidst i ca. 2-3 minutter
14) Knæk aspargsene og steg dem i smør på panden i ca. 3-4 minutter. Vend dem undervejs
15) Skyld det bredbladet persille godt, og tør det rigtig godt. Varm noget smagsneutral olie op i en gryde. Når det er rygende varm, kommer du en håndbuld persille ned i den i ca. 10 sekunder, hvorefter du tager det op med en hulsi og lader det dryppe af på fedtsugende papir. Forsæt med resten af persillen. Pas på når du kommer det i olien, da det sprutter en del.
17) Servèr i dybe portionstallerkener. Start med at komme bisquen med hummerstykkerne i, og læg herefter fisken oven på. Anret herefter aspargsene og pynt med friteret persille
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar