Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

onsdag den 10. april 2013

Let thaiwok med kylling og masser af grøntsager

Efter i weekenden at have kørt den helt store thai menu, er skabet fyldt med diverse thai ingredienser, som selvfølgelig skal bruges. Denne her wok ret, er lavet lidt på "gefühl" - den er let at tilberede, skøn med de mange grøntsager og sammen med thai ingredienserne endte den ud med at blive superlækker.

Selv om der typisk skal bruges relativ mange specielle ingredienser i Thai mad, så lad ikke det holde dig tilbage fra at investere i dem. For det første koster de ikke ret meget, hvis du køber dem i asiatiske supermarkeder og for det andet kan de holde sig i forholdsvis lang tid.


Det skal du bruge:


(4 personer)

2 små friske røde chilier, finthakket med kerner
2 fed hvidløg, presset
3 spsk. fintrevet galanga (alternativ ingefær)
5-6 blade sød finthakket thai basilikum (alternativ alm. basilikum)
1 håndfuld frisk, finthakket korianter
Revet skal af en limefrugt
1-2 spsk sambal oelek
1-2 spsk Fish sauce
1 spsk sweet chilisauce
3-4 spsk oestersauce
1/2 tsk rørsukker
2 plader nudler
1 squash skåret i skiver og herefter i kvarte
10-15 friske bønner
3 gulerødder skåret i tommelfingerlange stænger
10 champignons skåret i kvarte
2 gule løg skåret i både
1 rød peberfrugt skåret i tommelfingerlange stænger
2-3 håndfuld jordnødder
4 kyllingefiletter i strimler
Kokosolie


Sådan gør du:



1) Start med at gøre blande krydderiblandingen i en skål - chili, hvidløg, galanga, basilikum, koriander, limeskal og sambal oelek
2) Kog herefter nudlerne i 2-3 minutter i letsaltet vand (lidt kortere tid end angivet på pakken). Lad dem herefter dryppe af i et dørslag
3) Gør nu alle grøntsagerne klar, knæk jordnødderne ud af deres skal og skær kyllingen i strimler
4) Varm ca. 3 spsk kokosolie (alternativ smagsneutral olie) op i en wok. Når olien er rygende varm, kommer du krydderiblandingen i, og rister krydderierne i et par minutter. Pas på de ikke brænder på.
5) Herefter kommer du kyllingestrimlerne ned til krydderierne, og bruner dem på alle sider. Når kyllingerne har taget farve på alle sider, tilsætter du jordnødderne og lader dem stege med yderligere et par minutter
6) Tilsæt nu grøntsagerne sammen med østerssauce, fishsauce, sweet chili sauce og rørsukker. Steg til grøntsagerne er sprøde, men stadig har bid
7) Slut af med at vende nudlerne sammen med grøntsager og kylling, og lad det hele stege sammen i nogle minutter
8) Servèr den færdige ret rygende varm og drys med frisk, finthakket koriander

Ingen kommentarer:

Send en kommentar