Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

torsdag den 11. april 2013

Kalvesnitzel med bagt selleri, persille frites og smørstegte asparges

TV2's nye program "Cecilie og madklubben" hvor nogle af Danmarks bedste kokke skal lave mad til hinanden, er blevet mit nye ynglingsprogram. I programmet deltager Thomas Pasfall, som var den kok, som lavede mad til min mands og mit bryllup. Ham og hans partner i programmet brillerede bl.a. med at friturestege bredbladet persille. Det inspirerede mig til også at prøve, omend jeg i denne ret bruger det sammen med nogle helt andre råvarer. Det smagte helt vidunderligt sammen med det bagte selleri, og det var på ingen måder kompliceret, så det kan stærkt anbefales at prøve.


Det skal du bruge:


(4 personer)

4 kalvesnitzler
1 1/2 sellerihoved
1 bakke bredbladet persille
16 stk asparges
Olivenolie
Smagsneutralolie
Smør
Havsalt
Friskkværnet peber

Sådan gør du:

1) Start med at skræl sellerihovedet (eller skær skallen af med en kniv), og skær det i aflange tynde stænger. Vend herefter selleristængerne i en god olivenolie, og kom dem i et ildfast fad. Drys med havsalt og sæt dem ind i en forvarmet ovn ved 190 grader. Bag nu selleristængerne i ca. 40 minutter
2) Skyl bladselleri og lad det dryppe af i en si. Tør det herefter godt med et stykke køkkenrulle eller viskestykke
3) Varm godt med smagsneutral olie op i en gryde. Når olien er rygende varm (stik eventuel en tandstik i olien, og når det bobler, er det klart), kommer du en håndfuld af persillen i olien. PAS PÅ!! Da altid vil være lidt vand tilbage på persillen, sprutter den forholdsvis meget, når den kommer ned i olien - så hold lidt afstand. Persillen skal kun have ca. 15 sekunder i olien, hvorefter den tages op med en hulsi, og kommes over på fedtsugende papir. Fortsæt med den næste håndfuld persille, indtil der ikke er mere tilbage. Drys lidt havsalt over, mens de hviler
4) Krydr kalvesnitzlerne med havsalt og friskkværnet peber og steg dem i lidt smør på en grillpande
5) Smelt herefter en god spiseskefuld smør i en varm pande, og steg de knækkede asparges på panden i ca. 2 minutter på hver side
6) Når alt er klart, portionsanrettes på tallerkener med kalvesnitzel, persille frites, selleri og asparges, og slut af med at hælde lidt af smøret fra aspargsene over.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar