Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

lørdag den 13. april 2013

Grillet entrecôte med trøffel, pappardelle og champignongsauce

En luksusret at starte weekenden du på. Til min mands fødselsdag fik han en kurv med en masse lækkerier og specialiteter af nogle skønne venner. I kurven var blant andet italiens pappardelle pasta og en hel sort trøffel. I går var aftenen hvor vi skulle forkæle os med det, og det blev et helt fantastisk måltid. Faktisk blev saucen så god, at min mand erklærede, at han aldrig før havde lavet en så god sauce - og det siger ikke så lidt, da han er lidt af en champion inden for sauce.

Trøffel er en lidt dyr delikatesse, men den er efter min mening alle pengene værd, og en gang imellem må der være plads til lidt ekstraordinær luksus.

Det skal du bruge:

 

(4 personer)

250 g pappardelle (god italiensk pasta)
1/2 trøffel
1/4 l piskefløde
1 dl vermouth
1 håndfuld frisk basilikum
1 bakke champignon
1/2 fed hvidløg
4 gode bøffer
250 g smør
Havsalt
Friskkværnet peber

Sådan gør du:


1) Rens champignon og skær dem i skiver
2) Riv trøflen fint på et råkostjern
3) Riv hvidløgen fint på et råkostjern
4) Hak den friske basilikum fint
5) Smelt ca. 150 g smør i en gryde
6) Brun champignonerne i smørret
7) Tilsæt herefter basilikum, halvdelen af det revne trøffel, vermouth og hvidløg, og vendt det godt ind sammen med champignonerne
8) Tilsæt nu fløde, og kog hele blandingen op. Lad det fløden koge lidt ind i ca. 5-10 minutter til saucen bliver tyk og cremet
9) Smag til med salt og peber
10) Tag nu resten af trøflen og smør det på de 4 bøffer
11) Smelt resten af smørret på en pande, og steg bøfferne til medium (tid afhængig af størrelse og tykkelse på bøfferne). Tag dem herefter af og lad dem hvile let overdækket på en varm tallerken, mens du laver pastaen
12) Kog pastaen efter anvisningerne på pakken
13) Når pastaen er kogt færdig, lader du den dryppe af for vand og vender den herefter i champignon/fløde sausen
14) Servèr portionsanrettet parpadellen med champignon/flødesaucen ved siden af bøffen og pynt med basilikum

Ingen kommentarer:

Send en kommentar