Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

lørdag den 13. april 2013

Den lækreste appelsinsorbet med chokolademousseMums denne dessert smagte intet mindre et fantastisk.

Den er komponeret efter eget hoved og inspireret af en lige så fantastisk kage, som jeg smagte i forbindelse med et kursus i den forgangne uge.

Den blev dog også lidt udfordrende, sådan rent udseendemæssigt, da jeg ikke på forhånd havde gennemtænkt, hvordan jeg kunne få afkølet halvstiv chocholademousse til at ligge pænt oven på sorbeen.

Tror at næste gang jeg serverer den, vil jeg serverer den på en portionstallerken som to-tre kugler i stedet for. Men smaget fejler som skrevet absolut ingenting, og det er en af de bedste desserter, jeg har smagt længe. Så mangler du en dessert til i aften, så kan jeg varmt anbefale denne. Den skaber med garanti stor glæde.
Det skal du bruge og sådan gør du:


(6-8 personer)

Sorbet:
 
500 g blodappelsinsaft
170 g sukker (eller 15g stevia sødemiddel)
40 g flydende glukose
Lidt vanillesukker
Saft af 1/2 citron
Skal fra 1 citron
Kog blodappelsinsaft, sukker/stevia, glukose og vanillesukker.Lad saften køle ned, og smag derefter til med citronsaft og citronskal. Massen lægges i en ismaskine og køres indtil konsistensen er korrekt.
Chokolademousse:
 
75 g sukker
150 g blodappelsinsaft
120 g pasteuriserede æggeblommer
200 g hakket, mørk chokolade
375 g fløde
 
Varm sukkeren og blodappelsinsaft op indtil sukkeret er opløst (ca. 50 grader). Hæld massen over de pasteuriserede æggeblommerne mens du rører rundt med piskeris. Prop massen tilbage i gryden, hvor den røres under svag varme indtil den bliver tyk og cremet. Hæld massen over chokoladen og rør indtil den er helt glat. Pisk fløden til let skum og vend den forsigtigt i når massen har nået stuetemperatur. Sæt moussen på køl et par timer, så er den klar til servering.

2 kommentarer:

  1. Dette så veldig godt ut! Sjokolade og appelsin.. mmmmmm

    SvarSlet
  2. Den kan i alle tilfælde varmt anbefales :-) jeg er bare helt pjattet med kombinationen af appelsin og chokolade. God søndag

    SvarSlet