Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

torsdag den 7. marts 2013

Weekendmad uge 10 - Inspiration, menu, opskrifter, indkøbsliste og tips

Det er torsdag og weekendens mad og middage skal planlægges. Menuen, som foreslås i dette indlæg, lavede vi selv i forrige weekend, og følger du den, kan du glæde dig til en masse dejlige smagsoplevelser. 

Menuen bærer præg af, at det er ved at være sæson for to favoritter - nemlig stenbidderrogn og lam. Stenbidderrogn kan jeg simpelhen smovse uanede mængder af, og sammen med hjemmelavede blinis bliver det næsten ikke bedre. Det samme gælder for lam, og derfor har jeg også været lidt taktisk og fordele de to favoriter på to forskellige dage, så appetitten er knivskarp og klar til dem begge.

Opskrifterne til weekendens menu publiceres løbende på bloggen, og senest dagen før, at de står i menuplanen. Efterhånden som de publiceres kan du klikke på den enkelte ret i menuplanen nedenfor, og blive linket direkte over til opskriften. Således kan du allerede nu klikke dig ind på fredagens opskrifter.


Menu:


Fredag:


Forret: Stenbiderrogn med rødløg og creme fraiche på hjemmelavede blinis

Hovedret: Rosastegt andebryst med kålrabi i æblemos

Lørdag:


Hovedret: Lammemørbrad med marokkansk krydret couscous på appelsin, rosiner, mandler og mynte

Dessert: Hindbæris med lun kompot og abrikossirup


Indkøbsliste:


(Baseret på ovenstående retter til 4 personer)


Kød & Fisk
4 Lammemørbrad (alternativ lammekoteletter)
2 store andebryst
300 g frisk stenbiderrogn
Frugt & Grønt
2 appelsiner
2 økologisk citron
150 g friske abrikoser
½ kålrabi
2 rødløg
1 bakke frisk grønkål
1 bakke frisk bredbladet persille
1 krukke frisk timian
Køl
½ l sødmælk
½ l letmælk
1 lille bæger creme fraiche 18%
1 pakke smør
1 bakke æg
1 pakke gær
Frost
400 g frosne hindbær
Kolonial
Couscous
Rosiner
Stødt kanel
1 stang god vanilje
Cayennepeber
1 pose mandler uden skal (ca 150 g)
1 glas myntegele
Glukose
Boghvedemel
Basis
Olivenolie
Koldtpresset rapsolie
Havsalt
Friskkværnet sort peber
Æblecidereddike
Grov sennep
Rørsukker
Hvedemel




Ingen kommentarer:

Send en kommentar