Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

tirsdag den 12. marts 2013

Torsk / Skrei med salat på gulerødder og perlerug

En skøn fiskeret. Istedet for torsk kan du også let bruge skrei, som også hører til torskefamilien. Skrei er ikke så udbredt i Danmark som i Norge, idet Skrei primært lever i området mellem Norge og Nordpolen, og fanges hvert år i havområderne ud for Lofoten. Lige nu er der sæson for Skrei, og har man tilgang til den, vil jeg anbefale den. Jeg synes, at skreien er en anelse mere delikat end torsken.

En lille historie omkring Skreien er, at den bliver kaldt kærlighedsfisken her i Norge. Det skyldes, at den er på evig jagt efter kærlighed, og når den fanges, har den lagt mere end 1000 kilometer bag sig i Barentshavet for at træffe sin udkårne. Hvert år mødes millioner af skrei til elskov i dybet ud fra Nordnorge. En yderligere lille finesse til historien er, at sæsonen for skrei her i Norge starter på selveste Valentinsdag (Kilde: www.godfisk.no).

I Danmark er der ikke så stor tradition for at bruge ansjoser i madlavningen, og mange er lidt skræmte ved at bruge dem. Men ansjoserne giver et rigtigt godt saltet indspark i mange retter, så selv om du under ingen omstændigheder mener du kan lide ansjoser, så prøv det alligevel. De falder godt ind sammen med rettens andre smagsnuancer, så du får ikke den "rene" ansjossmag.

Det skal du bruge:


(til 4 personer)

4 torskefileter (alternativ Skrei)
8-9 gulerødder skåret i stænger
Havsalt
2 tsk dijonsennep
1 spsk æblecidereddike
4 hakkede ansjoser
2 spsk kapers
1 lille hakket rødløg
2 hårdkogte hakkede æg
1 stort bundt hakket purløg
Citronbåde
Perlerug
Koldtpresset olivenolie

Sådan gør du:


1) Skræl gulerødderne og skær dem i stave
2) Kom gulerodsstavene i en gryde med letsaltet vand, og damp dem til de er møre, men stadig har lidt bid. Lad dem dryppe godt af.
3) Bland sennep, eddike, olie, ansjoser, kapers, løg og æg, og kom gulerødderne i dressingen. Smag eventuelt til med lidt salt
4) Hvis det er en fladfisk, du bruger, så rul den i 8 små ruller og sæt dem i et ovnfast fad smurt med lidt olie, dryp dem med lidt olie og bag dem ved ca 180 grader i 10-15  minutter afhængig af tykkelse (hvis det ikke er fladfisk, ruller du dem ikke, men kommer fileterne direkte i det ovnfaste fad - og så skal fisken ca have 5-10 minutter længere)
5) Server fisken sammen med gulerodssalaten med citron og kogt perlerug (følg anvisningen på pakken)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar