Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

torsdag den 7. marts 2013

Rosastegt andebryst med kålrabi i æblemos

Jeg faldt over denne opskrift i Meyers opskriftbog "Almanak", og hans opskrifter plejer man ikke at gå galt i byen med. Det gjorde jeg heller ikke denne gang, og kålrabien med æblemos smager supergodt til det sprøde andebryst.

Du skal bruge æblemos til denne ret, og her kan du vælge den lette vej og købe det - eller du kan lave det selv. Det tager ikke særlig lang tid, og så giver det en vis tilfredsstillelse i at have lavet tingene selv.

Vær opmærksom på, at til stegningen af andebrystene, skal du bruge en pande, som kan gå i ovnen.


Det skal du bruge:


(til 4 personer)

2 store andebryst
Havsalt
Friskkværnet peber
2 kviste timian
½ kålrabi
4 æbler
2 spsk sukker
2 spsk grov sennep
1 spsk æbleeddike
1 spsk koldpresset rapsolie
1 stok grønkål

Sådan gør du:


1) Start med at skrælle æblerne, skær dem i mindre stykker og sæt dem over kog i en gryde med ca ½ l vand
2) Tilsæt sukkeret til æblerne og kog til æblerne er helt møre. Tilsæt eventuel lidt ekstra vand undervejs, hvis det er ved at fordampe
3) Når æblerne er helt møre kan du mose dem enten med en gaffel eller en stavblender
4) Gå nu til andebrysterne, og start med at rids skindet med en skarp kniv, uden at skære ned i kødet
5) Gnid herefter skindet med salt og hakket timian
6) Brun andebrysterne på en medium varm pande, først på skindsiden i 1-2 minutter
7) Hæld fedtet fra, og brund den anden side af brysterne i ca 1 minut
8) Steg brysterne færdig i ovnen ved 170 grader i 10-12 minutter, så de er rosa i midten
9) Tag brysterne ud af ovnen og lad dem hvile i 3-4 minutter, inden udskæring
10) Til kålrabien starter du med at skrælle den og skærre den i tern på 1x1 cm
11) Kog vandet med salt op i en gryde, og kom kålrabiternen i, hvorefter de koges i 3-4 minutter til, de er møre, men stadig har noget bid i
12) Kom kålrabien op i en skål og samg dem til med æblemos, sennep, eddike, rapsolie, salt og peber 
13) Vend det hele godt rundt
14) Pluk grønkålen af stokken, vask bladene og afdryp dem grundigt
15) Snit kålen helt fint og vend de snittede kål i kålrabien
16) Skær brysterne i skiver og servér dem sammen med kålrabi i æblemos

Ingen kommentarer:

Send en kommentar