Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

søndag den 17. marts 2013

"Arabian night": arabiske frikadeller med hummus, tabouleh og kold harissasauce

Denne middag fik sit helt eget tema - "Arabian Night". Jeg elsker arabisk / mellemøstlig mad, og alle de skønne krydderier. 

Opskriften er beregnet til godt 4 personer generelt, men frikadellerne har jeg beregnet til ca. 25 små frikadeller, da de er supergode til madpakken eller restemad dagen efter. Lav eventuel også lidt ekstra af hummus og tamboleh, da det også er godt dagen efter.

Til hummusen skal du bruge udblødte og kogte kikærter. Du kan selv gøre dette ved at lade kikærterne stå i blød natten over, og koge dem i 1 times tid efterfølgende. Den nemme metode er at købe dem på dåse eller pakke, hvor de er klar til brug. Husk blot her at skylle dem godt med vand før brug.

Da retten består af flere dele, har jeg valgt - for overblikket skyld - at opliste ingredienser og fremgangsmåde sammen under hver enkelte delret.

Det skal du bruge - og sådan gør du:


(4 personer)

Arabiske frikadeller

700 g hakket oksekød
1 æg
1 gult løg
½ tsk tørret mynte
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt allehånde
6 spsk hakket frisk kruspersille
3 spsk hakket frisk koriander
½ tsk cayennepeber
1 tsk salt
Smagsneutral olie til stegning

1) Riv løgene på et groft rivejern
2) Hak krydderurterne fint
3) Bland krydderurter og løg med de øvrige ingredienser til en fars, som du efterfølgende lader hvile i køleskabet i ca. ½ time
4) Varm en pande op med olivenolie
5) Form frikadellerne med en spiseske, som du dypper i et glas vand, før du former hver enkelte frikadelle
6) Kom frikadellerne direkte på panden, efterhånden som du former dem og lad dem stege ved middelstærk varme i ca 12-15 minutter, hvor de vendes undervejs

Hummus

250 g kikærter (udblødte og kogte)
3 spsk mørk tahin
Salt
1-2 fed presset hvidløg
3-4 spsk friskpresset citronsaft
1 tsk stødt spidskommen
lidt cayennepeber
lidt pabrika
1½ dl vand
lidt olivenolie

1) Blend kikærterne med en stavblender eller i en foodprocessor med tahin, presset hvidløg, citronsaft, spidskommen, cayenne, salt, peber og vand
2) Den skal ikke være alt for fast
3) Dryp med olivenolie, når du anretter og drys med lidt paprika

Tabouleh

1 bundt bredbladet persille
1 stor håndfuld frisk mynte
1 stor håndfuld frisk koriander
2 tomater
1 stort rødløg
300 g kogt, kold couscous
4 spsk olivenolie
saften fra ½-1 citron
Salt
Friskkværnet peber

1) Kog couscousen efter anvisningerne på pakken
2) Skyld og tør persillen grundigt uden at plukke den først
3) Hak persilleblade og stilke fint. Det hele skal bruges
4) Hak ligeledes mynte og koriander groft
5) Skyl tomaterne og hak dem fint
6) Pil rødløget og hak det fint
7) Bland alle de hakkede krydderurter med løg, tomater, kold couscous og olivenolie, og smag til med citronsaft, salt og peber

Kold harissasauce

6 dl yoghurt naturel
1½ spsk harissa
salt
friskkværnet sort peber


1) Bland alle ingredienserne godt til en lind sauce

Ingen kommentarer:

Send en kommentar