Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

torsdag den 21. februar 2013

Weekendmad uge 8 - menu, indkøbsliste og opskrifter

Weekenden nærmer sig og det er tid til at planlægge fredag og lørdags kulinariske udfoldelser. Efter nogle skønne uger med rejse og besøg af gode venner, glæder jeg mig nu også til en afslappende weekend herhjemme sammen med min mand. Jeg regner dog også med lige at få mig sneget afsted på Mammut bogudsalg og købe nogle gode kogebøger til spotpris. Ellers skal den bare stå på god mad, nogle gåture, en god film og ikke mindst en god bog i weekenden.

Forslag til denne weekends menu er baseret på retter, som jeg tidligere har lavet, og som jeg lavede i weekenden inden vi tog ud og rejse. Husk at dette indlæg opdateres løbende, således at efterhånden som opskrifterne udgives, kan du klikke dig direkte ind på den enkelte opskrift ved at trykke på nedenfor i madplanen. Opskrifterne udgives løbende og senest dagen før, de skal laves iht. madplanen.

Weekendmenu


Fredag:

Lørdag:
Hovedret: Hvidløgsstegt bøf af oksemørbrad på kartoffelcreme og puré af edamamebønner og feta
Dessert: Marengs- og yoghurtdessert med skovbærsauce

 

Det skal du bruge:


(til 4 personer)

Kød & fisk
4 oksemørbrad
8 kammuslinger (helst friske)
4 pighvarfileter udens skind og ben
1 pk bacon
Frugt & grønt
4 appelsiner
1 usprøjtet citron
1 potte frisk mynte
Purløg
1 squash
2 gulerødder
2 porre
400 g friske grønne bønner
1 hvidløg
10 mellemstore kartofler
1 blomkålshoved
300 g tranebær (eventuel frosne)
Mejeri og fersk
200 g fetaost 
1 pk smør
1/4 l fløde
1/2 l mælk
½ l tyrkisk yoghurt (alternativ græsk)
1 æg
Køl & frost
400 g frosne ærter
225 g frosne skovbær
Kolonial
Vaniljesukker
1 pose kyskager
Kalvefond
Alkohol
1 lille fl. portvin (alternativ kirsebærvin)
Basis
Olivenolie
Rapsolie
Rød balsamico
Akaciehonning
Sukker
Havsalt
Friskkværnet peber

Ingen kommentarer:

Send en kommentar