Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

mandag den 18. februar 2013

Svinekoteletter med rosenkål, æble, parmaskinke og karrycreme

Denne ret er en superlækker ret med nogle af vinterens gode råvarer. Min mand rynkede kraftigt på næsen, da han erfarede, at vi skulle have noget med rosenkål - og han er sikkert ikke den eneste, som har det sådan med rosenkål. Jeg tror lidt det skyldes, at når vi fik serveret rosenkål i "gamle dage", var det typisk sådan nogle overkogte slatne kål. Det er de ikke i denne ret ! - og manden bøjede sig også efterfølgende i støvet, og erkendte, at det havde smagt rigtigt godt.

Det skal du bruge:


(4 personer)

4 svinekoteletter
20-25 g smør
300 g rosenkål
2-3 skiver parmaskinke skåret i små stykker
1 rødt æble i terninger
30 g hasselnøddeflager
salt og peber
frisk timian
2½ dl creme fraiche 18 %
2 spsk karry
2 små knuste hvidløgsfed


Sådan gør du:


1) Steg koteletterne i smørret
2) Vask og del rosenkålene i halve (hvis de er meget store, så deles de i kvarte)
3) Blanchér rosenkålen i saltet kogende vand i 2-3 minutter, og afkøl dem straks under løbende koldt vand
4) Varm en pande op og rist parmaskinkestykkerne
5) Vend rosenkålen i sammen med æble, og rist det igennem i et par minutter
6) Tilsæt hasselnøddefalgerne og krydr med salt, peber og timian
7) Anret koteletterne på grønsagerne
8) Rør karrycremen sammen af creme fraiche, karry og hvidløgsfed smagt til med salt og peber. Server cremen til retten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar