Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

tirsdag den 26. februar 2013

Ovnbagt laksefilet med appelsin- og linsesalat

Vi fortsætter i denne uges gennemgående tema med diverse opskrifter indeholdende fetaost, og i dag er det så en skøn appelsin- og linsesalat. Denne gang har jeg valgt at bruge røde linser, men prøv også også opskriften med andre typer linser, som f.eks. beluga eller puy. Ofte er jeg faktisk lige så vild med linserne kolde dagen efter, som jeg er med dem, når de er lune til middagsmad. Har du det lige som mig, så husk at lave en ekstra portion, og du har en lækker frokost til dagen efter.

Det skal du bruge:


(4 personer)

4 stk laksefilet
2 limefrugt
ca 1 spsk akaciehonning
2 dl røde, ukogte linser
½ grønsagsbouillonterning opløst i vand
3 appelsiner
1½ håndfuld frisk dild
150 g fetaost
Olivenolie
Havsalt
Friskkværnet sort peber

Sådan gør du:


1) Kom laksefileterne i et ildfast fad smurt med lidt olivenolie. Krydr med salt, peber og dryp lidt honning over. Slut af med at lægge to skiver lime oven på laksen, hvorefter det ildfaste fad sættes i en 200 g varm ovn i ca. 10-15 minutter
2) Kog linserne møre i grønsagsbouillonen i ca 7 minutter (eller hvad anvisningen på pakken nu viser). Linserne skal være "al dente", så undgå at koge dem for længe. Når linserne er kogt færdige, sies overskudsvand fra
3) Skær appelsinerne i både og skær kødet fri fra skrallen. Bådene skæres herefter i mundrette stykker.
4) Smuldr fetaosten og bland den sammen med linser, appelsinerne og lidt havsalt og peber
5) Portionsanret laksefileten med appelsin-linsesalaten ved siden af toppen med dild og dryppet med lidt olivenolie

Ingen kommentarer:

Send en kommentar