Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

søndag den 24. februar 2013

Madplan uge 9 - menu, indkøbsliste og opskrifter

En dejlig weekend er ved at være slut, og en ny uge venter. Efter at have haft gæster i vinterferien lå jeg inde med et pænt overskudslager af fetaost og diverse salater, hvilket denne uges menu bærer præg af. Efter vinterens lidt mere tunge mad, har det faktisk været rigtig lækkert i den forgangne uge at have spist masser af salat, og det passer jo meget godt med, at maden bliver lettere samtidig med, at sindet også bliver lidt lettere i takt med, at vi nu får alvor går mod lysere tidere. Var personligt helt oppe at ringe den anden dag, da jeg opdagede, at der faktisk stadig var lyst kl. 17.00. Det er noget som kan få mit humør til at når nye højder.

Som sædvanlig publiceres de enkelte opskrifter løbende, og senest dagen før, at de skal laves ifølge madplanen. Dette indlæg opdateres samtidig, så du i ugemenuen kan klikke på den enkelte, publicerede ret og blive linket direkte over til opskriften.


Ugemenu:


Mandag: Kyllingebryst med lun fetaost på blandede salater og harissadressing
Tirsdag: Hakkebøf med bløde løg, brun sauce og fetasalat
Onsdag: Laks med appelsin- og linsesalat
Torsdag: Cremet karry-appelsinkylling med quinosalat

Det skal du bruge:


(4 personer)


Kød & fisk
1 stor kylling
4 kyllingebryst
600 g hakket oksekød
4 laksefilet
Frugt & grønt
4 appelsiner
1 granatæble
1 stor fennikel
1 citron
Frisk bladpersille
1 krukke frisk dild
1 pose rød mangoldsalat
1 pose rucola salat
1 iceberg eller krussalt
1 avocado
1 rødløg
4 gule løg
4 tomater
1 hvidløg
Mejeri
Tyrkisk yoghurt (alternativ græsk
600 g hele stykker fast fetaost
1/4 l madfløde
Kolonial
Korianderfrø
Fennikelfrø
Karrypulver
Gurkemeje
Tørret chili
1 glas harrisa
100 g søde mandler
Rød quinoa
Grønsagsbouillon
Røde linser
Basis
Flydende akaciehonning
Olivenolie
Hvid balsamicoeddike
Maizena
Kulør
Havsalt
Friskkværnet peber

Ingen kommentarer:

Send en kommentar