Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

fredag den 22. februar 2013

Hvidløgsstegt bøf af oksemørbrad med puré af edamamebønner og feta samt kartoffelcreme

Denne ret lavede vi lørdagen, inden vi drog på cruise, og den smagte rigtig dejligt. Det er første gang, at jeg prøver at bruge edamamebønner i madlavningen (ud over dem, jeg spiser til suschi), og det fungerer rigigt godt.

Kartoffelcremen er en slags "tynd", men ikke mager udgave af kartoffelmosen, og fungerer som en mellemting mellem sauce og kartoffel. Smager super godt.

Det skal du bruge:


(til 4 personer)

4 bøf af oksemørbrad
400 g frosne edamamebønner (alternativt grønne ærter)
2 spsk olivenolie
½ spsk friskpresset citronsaft
1 hel potte frisk mynte
200 g fetaost
1 spsk revet citronskal
salt
friskværnet peber
25 g smør
2 dl piskefløde
10 mellemstore kartofler

Sådan gør du:


1) Lad kødet hvile i stuetemperatur i ca. en halvtime før stegning
2) Optø og kog bønnerne i letsaltet vand i ca 5 minutter
3) Si vandet fra og mos bønnerne groft med en gaffel
4) Tilsæt olie og citronsaft
5) Bland mynteblade, smuldret fetaost og citronskal i bønnemodes og krydr med salt og friskkværnet peber
6) Skræl kartoflerne og kog dem godt møre
7) Når kartoflerne er kogte, hældes vandet fra og de moses med en stavblender
8) Tilsæt herefter smør og fløde, eventuel lidt sødmælk. Mosen skal være lidt tyndere og flydende end traditionel kartoffelmos
9) Steg bøfferne i smør og olie på begge sider sammen med et grovknust hvidløgsfed indtil kernetemperaturen er ca. 55 grader. Øs lidt af stegeskyen over køddet 2-3 gange under stegningen
10) Lad kødet hvile i ca. 5-10 minutter før servering
11) Servér bøffen sammen med bønne/feta puréen og kartoffelcremen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar