Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

onsdag den 27. februar 2013

Cremet karry- og appelsinkyllingebryst med quinoasalat

Denne ret er meget rig på proteiner. Opskriften er inspireret fra en opskrift i det norske madmagasin "Tara Smak", og det var første gang, jeg kastede mig ud i at spise quinoa. Jeg må sige, at det faktisk er et meget godt alternativt til ris. Pga. de mange krydderier giver retten rigtig mange smagsindtryk, og leder en hen mod det indiske køkken. Jeg lavede retten med kyllingebrystfilet, da det var lige, hvad jeg havde i fryseren, men prøv også at lave den med en hel kylling (så skal den i ovnen).

Egentlig var planen at jeg skulle lave retten igen i aftes, da jeg havde glemt at tage billede af den i forrige uge, da jeg lavede den. Men der skete så det, at jeg satte min mand til at handle, og så var det ikke lige alle de ingredienser, som stod på indkøbslisten, han kom hjem med....Istedet for quinoa kom han hjem med couscous; istedet for bladpersille kom han hjem med kruspersille og i stedet for rød mangoldsalat kom han hjem med en mango!!! Så jeg måtte lave lidt om i retten i forhold til i forrige uge, men det smagte nu faktisk lige så godt. Alternativerne i forhold til min mands indkøb, har jeg skrevet i parantes bag den enkelte ingrediens, så kan du også prøve det, hvis du har lyst :-)
<a href="http://www.blogglisten.no"><img src="http://www.blogglisten.no/connect/5fc523b7e8ddbdf36bccb5494bd591d8" alt="Blogglisten" /></a>

Det skal du bruge:


(4 personer)

Kylling
4 stk kyllingebryst
1 spsk korianderfrø
1 spsk fennikelfrø
1 spsk karry
1 tsk gurkemeje
½ tsk rød chilipulver
1½ dl appelsinjuice (gerne friskpresset)
1 fed hvidløg
1 spsk akaciehonning
1 spsk olivenolie
Havsalt
Friskkværnet peber
1 dl madyoghurt

Quinoasalat
1 dl søde mandler
2 dl rød quinoa (alternativ couscous)
4 dl vand
1 grønsagsbouillonterning
½ granatæble
1 stor fennikel
½ spsk olivenolie
1 spsk akaciehonning
½ dl hvid balsamicoeddike
Havsalt
Friskkværnet peber
3 spsk friskpresset citronsaft
1 dl frisk, hakket bladpersille (alternativ kruspersille)
1 pose rød mangoldsalat (kan udelades)


Sådan gør du:

Kyllingen
1) Korianderfrø- og fennikelfrø knuses i en morter, som herefter blandes sammen med resten af krydderierne, appelsinjuice, revet hvidløg, honning og olivenolie og smages til med salt og peber.
2) Kom kyllingebrysterne i en plasticpose og hæld marinaden over. Luk posen og massér marinaden godt ind i kødet. TIP: for at kyllingen skal få mest smag, er det en god ide, at lade den marinere i mindst en time hvor du vender posen en gang i mellem
3) Når kyllingerne er færdige med at trække, steges de i lidt olie på en varm grillpande i ca. 4-5 minutter på hver side, til de er gennemstegt. Under stegningen dryppes kyllingbrysterne løbende med marinaden.
4) Når kyllingerne er færdigstegte tages de af panden, hvorefter stegeskyen piskes sammen med madyoghurten.

Quinoasalaten
1) Skold mandlerne i kogende vand og smut dem herefter. Rist dem herefter tørre i en varm pande, lad dem køle af og grovhak dem
2) Skyld quinoaen grundigt i lunkent vand, hvorefter den koges i vand og bouillon efter anvisningerne på pakken
3) Skrab kernerne ud af granatæblet. TIP: skær granatæblet i både og kom dem i koldt vand. Pil kernerne ud af skallen i det kolde vand. Det er en let måde med mindre svineri at få kernerne ud på, da skallerne flyder og er lette at sorterer fra. Slut af med at si vandet fra, og så har du kernerne tilbage.
4) Rens og skær fennikelen i strimler
5) Steg fennikelen i olie i en stegepande i ca. 2 minutter. Tilsæt honning, og eddike og smag til med salt og peber
6) Lad væsken koge ind, hvorefter panden tages af blusset og væsken afkøles
7) Bland den kogte quinoa, granatæblekerner, fennikel, citronsaft og persille. Smag eventuel til med salt og peber
8) Bland til sidst mangoldbladene i og drys med mandlerne
9) Server salaten sammen med karry-appelsinkyllingen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar