Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

torsdag den 17. januar 2013

Wok med kylling

Denne ret er en let og enkelt måde at starte ugen på, og så smager den rigtig godt. Brug en wok til retten, hvis du har en - alternativ en tykbundet stor pande.

Det skal du bruge:


(4 personer)
2 ss neutral olie
4 kyllingefileter i strimler
ca 200 g friske grønne bønner
2 gule peberfrugter i strimler
6 forårsløg skåret i relativt store stykker
2 cm ingefær, skrællet og finthakket
2 hvidløgsfed, skrællet og finthakket
Frisk koriander, hakket
0,5 dl soyasauce
1 tsk presset lime
½ tsk sesamolie
1/4 frisk chili uden frø og finthakket

 

Sådan gør du:


1) Steg kyllingen i olien i en wok over stærk varme, til stykkerne er brune over det hele. Sæt kyllingestykkerne til side
2) Kom lidt mere olie i wokken, hvis det er nødvendigt, og svits bønner og paprika i 3-4 minutter
3) Tilsæt forårsløg og ingefær og steg i yderligere et par minutter. Rør herefter hvidløgene i.
4) Kom kyllingestykkerne tilbage i wokken. Tilsæt 2 spsk vand og lad det fordampe under jævnlig omrøring til alt bliver gennemvarmt
5) Bland soyasauce, lime, sesamolie og chili sammen til en sauce
6) Tag wokken af varmen og rør saucen i.
7) Drys med friske koriander og servér den færdige ret sammen med grove ris.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar