Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

torsdag den 31. januar 2013

Weekendmad uge 5 - Inspiration, madplan, indkøbsliste og opskrifter

Forrige fredag sad jeg og rodede rundt i de gamle opskriftbøger fra Karolines køkken. Uha, hvor kan man hurtigt komme til a føle sig gammel, og det kan konstateres, at tiderne i den grad har ændret sig. Jeg tror næppe det er muligt at opdrive opskriftbøger i dag, hvor der bruges så meget fløde, ost og smør (det skulle da lige være fra Price brødrene, men selv dem, tror jeg må se sig slået af Karoline på den front...). Alligevel blev jeg inspireret og fik sådan en lyst til en wekeend med mad fra mine yngre dage, så måtte weekendens gåture bare strække sig lidt længere.

Forslag til weekendens menu er derfor inspireret af de gode gamle 1970'er/1980'er. Husk at opskrifterne udgives løbende, således at du kan finde forslag til fredagens opskrifter på bloggen her i løbet af i dag, og opskrifterne til lørdag bliver udgivet i morgen. Samtidig opdateres dette indlæg, så du kan gå direkte ind på den enkelte opskrift i madplanen, dobbeltklikke og blive linket direkte over til opskriften.

God weekend alle sammen.

Madplan:


Fredag:
Forret: Lakserulle med et moderne "touch"
Hovedret: Klassisk italiens lassagne med hjemmelavet bechamelsauce og tomatsalat

Lørdag:
Hovedret: Indbagt svinemørbrad med tzatziki og fetasalat
Dessert: Flamberede bananer med vaniljeis


Indkøbsliste:


(til ovenstående opskrifter for 4 personer)

Kød & Fisk
4 flotte skiver røget laks
1 svinemørbrad (ca 400 g)
500 g hakket flæskekød
500 g hakket oksekød
Frugt & Grønt
Frisk purløg
Frisk dild
4 kartofler
3 rødløg
1 hvidløg
1 skalotteløg
2 gule løg
2 salathoveder
Brøndkarse
1 bakke champignon (ca 250 g)
2 agurk
10 tomater
1 avocado
2 citron
4 bananer
3 appelsiner
Køl & frost
1/2 piskefløde
1 l letmælk
2 pakke smør
½ l græsk yoghurt
1 bæger cremefraiche
1 lille bæger rygeost
150 g mild ost
2 pakke græsk fetaost
1 æg
Kolonial 
1 lille glas kapers
1 god stang vanilje
Bagepulver
50 g mandler
1 muscatnød
Tørret timian
Tørret oregano
1 lille ds koncentreret tomatpuré
Grøntsagsbouillon
250 g gode lassagneplader
Alkohol
1 lille flaske cognac eller rom
Basis
Havsalt
Peber
Olivenolie
Balsamicoeddike
Hvedemel
Sukker
Rasp

Ingen kommentarer:

Send en kommentar