Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

onsdag den 23. januar 2013

Ovnbagt torsk med salat af gulerod, bladselleri og valnød

Der er i overført betydning gået fisk i den her på matriklen. Vi er inde i en periode, hvor vi spiser rigtig meget fisk, og hvor vi også prøver at lave mad med fisk, som vi ikke normalt spiser så meget af. I denne her opskrift står den på torsk!!, og lad mig sige det med det samme, at torsk ikke er et særligt stort hit hos os. Faktisk er det en af de få fisk, som vi begge fatisk ikke bryder os om. Men med sæson for torsk her i Norge, og levering af friske torsk 2 gange om dagen til supermarkedet, tænkte vi, at det kunne jo være, at vil give os en anderledes positiv smagsoplevelse, når de nu er så friske. Det gjorde det bestemt! Jeg tror aldrig, at torsken kommer ind på vores top 10 fiske-hit-liste, men det smagte trods alt overraskende godt. En gang i mellem kan det godt betale sig at kaste sig ud i mad, som man på forhånd er lidt skeptisk over for - og jeg kan kun opfordre andre til at gøre det samme!

Det skal du bruge:


(4 personer)

Ovnbagt torsk
4 skiver torsk (helst frisk)
Havsalt
Friskkværnet peber
1 spsk olivenolie
1 spsk akaciehonning
1 tsk sennep

Sprød salat af gulerod, bladselleri og valnød
1 gulerød
2 stængler bladselleri
2 spsk soja
2 spsk balsamico
1 spsk akaciehonning
1 spsk koldpresset rapsolie
Havsalt
Friskkværnet peber
2 håndfuld hakket friske basilikumblade
15 g valnødder

Sådan gør du:


1) Varm ovnen op til 200 grader. Rør olie, honning, sennep, salt og peber sammen til en marianade, og pensl skriverne med torsk. Bag nu torskeskriverne i ovnen i ca. 15 minutter
2) Skræl guleroden og skær den ud på langs i helt tynde strimler med en kartoffelskræller
3) Skyl bladsellerien og skær den i tynde skiver
4) Bland dressingen ved at piske soja, balsamico, honning, rapsolie, salt og peber sammen til en dressing
5) Vend gulerod, selleri og basilikumblade i dressingen
6) Anret salaten ved siden af en skive torsk på en tallerken, drys med valnødder og servér straks

1 kommentar: