Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

tirsdag den 22. januar 2013

Nudelsalat med kold kylling og jordnødder

Skøn, skøn salat, som både går an som en let aftensmad og en superlækker frokost. Lav eventuel dobbeltportion til enten restemad eller frokost dagen efter. I opskriften bruger jeg fuldkornsnudler, men du kan selvfølgelig også bruge ægnudler. Jeg bruger også kyllingefileter, da det går hurtigere og de er lettere at håndtere end en hel kylling.

Det skal du bruge:


(4 personer)

4 kyllingefileter
250 g fuldkornsnudler
½ dl soja
1 spsk honning
2 spsk balsamico
2 spsk koldpresset rapsolie
Fintrevet skal og saft af 1 usprøjtet lime
2 gulerødder
3 stængler bladselleri
Havsalt
Friskkværnet peber
40 g usaltede jordnødder
12 friske basilikum blade
1-2 håndfuld frisk koriander

Sådan gør du:


1) Bring vand i kog i en gryde, tilsæt lidt salt og peber, og kog kyllingefileterne i 30 minutter
2) Bring vand i en anden gryde og kog fuldkornsnudlerne efter anvisningerne på pakken. Typisk tager det ca. 4 minutter. Herefter hældes vandet fra
3) Kom soja, honning og balsamico i en gryde og bring det i kog. Lad det koge ind til det halve. Tag gryden af varmen og pisk olie, limeskal og saft i.
3) Når kyllinger og nudler er kogte og marinaden er færdigblandet, skal de afkøles til de er helt kolde (Her hvor der er frost grader udenfor, kan du eventuel sætte gryderne udenfor. Så tager det ca. 1 time før kylling og nudler er kølet helt ned)
4) Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver på skrå.
5) Bladselleristænglerne gøres rene og skæres også i tynde skiver på skrå
6) Tag nu de kolde kyllingefileter og pluk dem i mindre stykker. Bland kyllingestykkerne sammen med grøntsagerne
7) Vend de afkølede nudler med grøntsager, kylling og den kolde marinade og smag til med salt og peber
8) Hak basilikum og koriander groft og drys krydderurterne og jordnødderne på toppen af salaten

Ingen kommentarer:

Send en kommentar