Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

torsdag den 17. januar 2013

Muslinger med safrancreme

Mmmmm....safran er et af de beste krydderier, jeg ved - og desværre også et af de dyreste. Men ikke så dyrt, at det skal afholde mig fra at bruge det en gang imellem - og heldigvis skal der som regel heller ikke bruges så meget af det.
 
Her i Norge er det ingen problem at købe muslingerne friske og renset, hvilket bestemt er en fordel. Det er dog heller ikke så kompliceret at rense muslingerne selv, når man først har prøvet det et par gange. Det, som afskrækker mange, er frygten for dårlige muslinger og hvordan man kan se, om muslingerne er dårlige eller gode. Hvis man ellers følger retningslinierne for klargøring af muslinger, er denne frygt helt ubegrundet, idet retningslinierne faktisk sørger for dobbelttjek. Retningslinierne er også inkluderet i denne opskrift.

Opskrift:


(til 4 personer)

Det skal du bruge:

1,5 kg muslinger
2 dl tør hvidvin
3-4 dl grøntsagsbouillon
1 laurbærblad
8 kvaster frisk timian
20-25 g smør
1/4 piskefløde
1 stort finthakket løg
1 fed finthakket hvidløg
1 porre, fintsnittet
1 gulerod, fintsnittet
4-5 tråde safran (evt. lidt mere)
Havsalt
Friskkværnet peber

Sådan gør du:

1) Lad muslingerne ligge i iskoldt vand i ca. 10 minutter
2) Hvis muslingerne ikke allerede er renset, skrubber du dem med en stiv børste og fjerner eventuelle tangtråde.
3) Kasser ødelagte skaller eller muslinger, hvor skallerne ikke lukker sammen, efter du har banket muslingen hårdt mod køkkenbordet. Skyl resten af muslingerne godt.
4) Kom vin, grøntsagsbouillon, 3-4 timiankviste og laurbærblad i en stor gryde og kog op. Kom muslingerne i gryden og damp dem under låg i 4-5 minutter.
5) Si herefter muslingesaucen over i en varm skål og sæt den til side.
6) Nu er det muslinger, som ikke har åbnet sig under kogningen, som du skal smide ud, da de er dårlige
7) Varm smør op i en gryde og tilsæt løg og grøntsager samt de resterende timianskviste. Svits over jævn varme i 3 minutters tid, hvorefter hvidløgen tilsættes, og der koges videre i godt 1 minut.
8) Tilsæt herefter fløde og safran, og lad blandingen få et opkog.
9) Kom blåmuslingerne tilbage i gryden, og lad dem koge med ved middelvarme i 2 minutter eller til de er varmet igennem.
10) Kom muslingerne over i en varm dyb tallerken
11) Servér eventuel med et godt stykke brød

Ingen kommentarer:

Send en kommentar