Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

torsdag den 17. januar 2013

Lammekoteletter med salat på perlerug


WAUW her taler vi om en smagseksplosion. Opskriften fandt jeg i et tillæg fra et gammelt Feminablad - og det blev et meget positivt bekendtskab. Jeg har ikke rigtigt gjort i perlerug før, og efter at have smagt denne ret, må jeg blankt tilstå, at det har været en fejl. Perlerugen er et super godt - og sundt alternativ til det ellers normalt meget stivelsesholdige tilbehør, mange får til deres aftensmad - og denne salat er bare helt vidunderlig. Ekstra plus er, at du kan lave dobbeltportion, og så er der til madpakkerne dagen efter :-). Lammekoteletterne kan snildt erstattes af svinekoteletter, hvis du er mere til det.

Det skal du bruge:


(4 personer)

2 dl perlerug
salt
1 økologisk citron, saft og skal
2 spsk æblecidereddike
3 spsk koldpresset rapsolie
1 bundt mynte, plukket og hakket
1 bundt forårsløg, hakket
75 g saltede pistacienødder, hakkede
100 g ristede mandler, hakkede
100 g dadler uden sten, hakkede
100 g abrikoser, hakkede
8 lammekoteletter (alternativ 4 svinekoteletter)
Olie til stegning
salt og peber

Sådan gør du:


1) Skyl perlerugen og kog den i letsaltet vand. Det tager ca. 15-20 minutter. Dræn overskydende vand fra, og lad rugen dryppe af i en si
2) Bland citronsaft, fintrevet citronskal, eddike og olie
3) Vend perlerugen med dressingen, mynte, forårsløg, pistacienødder, mandler, dadler og abrikoser og smag til med salt og peber.
4) Steg imens koteletterne i olie på en varm pande. Krydr med salt og peber og servér straks.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar