Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

søndag den 20. januar 2013

Hverdagsmad uge 4 - inspiration, madplan, indkøbsliste og opskrifter

En ny uge venter, og det bliver en uge med masser af sund, lækker mad. To af dagene står den på fisk. Her i Norge er det sæson for torsk og skrei (skrei er en del af torskefamilien, og det er en skrei, som ses på billedet, som jeg har lånt fra Ultra's hjemmeside). Jeg må indrømme, at både min mand og jeg hidtil ikke har været speciel begejstret for lige netop den fisk. Derfor er torsk heller ikke ikke rigtig noget, som har fundet vej til mit køkken. Men nu skal det være - det kan jo være, at smagsløgene har ændret sig.

Noget af det bedste ved at være flyttet til Norge er, at jeg i den grad har fået meget mere mod på at spise og lave diverse opskrifter med fisk. Da jeg boede i Danmark, var det ikke ofte, der blev lavet fisk, og jeg tror, at en af de afgørende grunde var de begrænsede muligheder for at købe frisk fisk i supermarkederne - og frossen fisk gider jeg simpelthen ikke. I stort set alle norske supermarkeder kan man få frisk fisk, ligesom mange af de mere velassorterede har en hel delikatesseafdeling med frisk fisk. Den anden dag var jeg i en af de større kæder Ultra og handle. Her reklamerede de med, at de fik leveret frisk fisk 3 gange om dagen. Så bliver det vel ikke mere frisk!! Jeg er dog sikker på, at flytter jeg tilbage til DK på et tidspunkt, så vil jeg fortsætte med at spise fisk, og så tage det ekstra besvær med, som det er tage omkring en fiskehandler.

Opskrifterne på retterne i menuen bliver udgivet på bloggen løbende, og senest dagen før, retten skal laves iflg. madplanen. Nedenstående madplan bliver ligeledes opdateret med links, således at du ved at klikke på opskriften i madplanen, bliver linket direkte over til opskriften.


Menu:


 

Indkøbsliste:

(baseret på opskrifterne i madplanen til 4 personer)

Kød & fisk
4 laksefileter (uden skind)
4 torskefileter
8 kyllingefileter
1 pakke bacon
Frugt & grønt
400 g cherrytomater
200 g champignon
1 pose rucola
1 pakke bredbladet persille
3 gulerødder
5 stængler bladselleri
1 hvidløg
1 rødløg
Frisk rosmarin
Frisk basilikum (2 krukker)
Frisk timian
Frisk koriander
1 usprøjtet lime
Køl & fersk
Frisk parmasanost
Kolonial
Pinjekerner
Usaltet jordnødder
Valnødder
Fuldkornspasta
Fuldkornsnudler
1 pakke puy-linser (grønne linser)
Rørsukker
Basisvarer
Olivenolie
Koldpresset rapsolie
Rødvinseddike
Balsamico
Soja
Akaciehonning
Havsalt
Friskkværnet peber
Bagepapir

Ingen kommentarer:

Send en kommentar