Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

fredag den 18. januar 2013

Den skønneste sorbetis på passionsfrugter med eksotisk frugtsalat

Note til mig selv: - husk denne dessert til en varm sommerdag! Denne dessert er så skøn, og godt nok er det frostgrader udenfor, men til gengæld bliver du tankerne ført sydpå ned til sol og varme. Desserten er fra Meyers opskriftbog Almanak, som jeg har kastet min store kærlighed på. Har efterhånden lavet en del af hans opskrifter for januar måned, og alle som en har de været superlækre. Har du ikke bogen allerede, kan den varmt anbefales.

Det skal du bruge:

(4 personer)

2 l vand
100 g sukker
50 g glukose
250 g passionsfrugtkød (ca 5 passionsfrugter)
2 dl friskpresset appelsinjuice
saften fra ½ lime
2 modne mango
1 moden papaya
2 passionsfrugter
Revet skal og saft fra en usprøjtet lime

Sådan gør du:


1) Vand, sukker og lukose koges op i en gryde. Tag gryden af varmen, så snart det koger, og kog sukkerlagen af
2) Blend hurtigt i en blender den kolde sukkerlage sammen med passionsfrugtkød
3) Tilsæt appelsin- og limesaft og sigt lagen gennem en stormasket si
4) Kør frugtlagen gennem en ismaskine og herefter i fryseren. Hvis du ikke har en ismaskine, så kom frugtlagen op i en plastikboks med låg, som du sætter i fryseren og rører jævnligt i, indtil sorbeten er frossen og har en fast konsistens (5-6 timer tager det cirka)
5) Skræl mangofrugterne og papayaen, skær mangokødet fri af stenen (evt. vha en mangodeler) og skrab kernerne ud af papayaen
6) Skær frugterne ud i små tern og kom dem i en skål
7) Flæk passionsfrugterne og skrab kødet ned i skålen til de andre frugter
8) Tilsæt limeskal og saft og vend godt rundt i frugtsalaten
9) Fordel frugtsalaten i 4 skåle og servér med 1-2 kugler sorbet på toppen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar