Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

lørdag den 22. december 2012

Hjemmelavede syltede rødbeder

Hjemmelavede syltede rødbeder smager bare bedst, og så er det egentlig så enkelt at lave. I år har jeg valgt at følge Mette Blomsterbergs opskrift på syltede rødbeder, og jeg kan næsten ikke vente med at sætte tænderne i dem sammen med den hjemmelavede leverpostej i juledagene.

Når du sylter, er det vigtigt, at opbevaringsglassene er klinisk rene. Vask dem derfor godt og skyld dem i lidt Atamon, inden du fylder rødbederne på.

 

 

Det skal du bruge:


500 g friske rødbeder
1 løg
2 dl lagereddike
2 dl æblecidereddike
200 g sukker
4 laurbær
1 stjerneanis
15 hele sorte peberkorn


Sådan gør du:


1) Kog rødbederne med skræl på i rigeligt med vand i ca. 40 minutter
2) Imens koges sylten, hvor du starter med at pille og skære løget i kvarte
3) Kom herefter lagereddike, æblecideredike, laurbærblade, stjerneanis, peberkorn og løgstykker i en gryde
4) Kog lagen op og lad koge i ca. 5 minutter. Sluk herefter for varmen
5) Hæld koldt vand over de færdige rødbeder og skær begge ende af hver en rødbede, hvorefter du kan smutte skrællen af dem
6) Skær rødbederne i skiver og kom dem direkte ned i glasset
7) Hæld nu den stadig lune syltelage over de skiveskårne rødbeder, til de er dækket helt af lagen.
8) Opbevar de syltede rødbeder i køleskabet, hvor de kan holde sig i op til to måneder


 

 

 

 

Sådan gør du:

3 kommentarer:

 1. Dejlig meget inspiration, her på bloggen. Tusind tak- du er velkommen til at kigge forbi min http://spismed.blogspot.dk/ vi ligner hinanden i vores valg af indhold :-)

  SvarSlet
 2. Hej Anne,
  Tak for din kommentar. Har været inde omkring din blog, og den vil jeg helt sikkert også følge med på. Nye opskrifter og inspiration, kan altid bruges :-), og din blog ser superfin ud. Jeg har tilføjet din blog med min rss feed. Hav en dejlig søndag.
  Med venlig hilsen Christina

  SvarSlet
 3. Hej. Jeg har rigtig mange rødbeder, så har brug for længere tids holdbarhed. Har du erfaring med atamon?
  Hilsen Vivi

  SvarSlet