Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

onsdag den 31. oktober 2012

Jordskokkesuppe med bacon og kruspersille

Mmmmmm denne cremede jordskokkesuppe er som skabt til en kold efterårs-/vinteraften. Jordskokker er efter min mening den mest delikate af alle rodfrugter - nok også den dyreste, og mest besværlige at have med at gøre. Ikke desto mindre er det det hele værd, når den første skefuld af denne suppe rammer ens smagsløg.

TIP: Hvis man, som jeg, godt kan lide jordskokker og bruger dem i meget af ens madlavning, kan det godt betale sig at investere i en ordentlig kartoffelskræller, da knoldene ellers kan være noget genstridige.

Opskrift:


(til 4 personer)

Det skal du bruge:


450 g jordskokker
100 g kartofler
1 løg
2-3 spsk olivenolie
8 dl hønsebouillon
1 tsk fintrevet muskatnød
3 dl madfløde
2 spsk friskpresset citronsaft
Groft salt
Peber
1 pakke bacon
2 store håndfulde kruspersille

Sådan gør du:


1) Løget pilles og skæres i små tern
2) Kartofler og jordskokker skrælles og skæres i grove stykker
3) Varm olivenolie op i en gryde og rist kartofler, jordskokker og løg heri. Tilsæt herefter hønsefonden
4) Lad det hele simre i 25 minutters tid og tilsæt så madfløden og revet muskatnød. Lad herefter retten simre i yderligere 5-10 minutter til alt er mørt.
5) Mens grønsagerne koges møre, skæres baconen i små stykker og steges sprøde på en pande.
6) Skyld persillen godt (lad det eventuel stå i et glas vand i 10 minutters tid), og hak det fint
7) Blend til sidst suppen med en stavblender og smag til med salt, peber og citronsaft
8) Servér suppen i rygende varme suppeskåle, og drys godt med bacon og persille. Servér eventuel også med et godt hjemmebagt brød til.

6 kommentarer:

 1. Jeg har netop lavet denne suppe og fulgt din opskrift. Den smagte virkelig godt. Glæder mig til at læse flere madlavningstips. Jeg har selv min egen madblog på: http://www.budgetmad.weebly.com

  SvarSlet
 2. 1000 tak for din feedback. Jeg elsker også selv denne suppe, og den er altid et hit til en forret, når jeg har gæster. Var lige forbi din blog, som også ser rigtig spændende ud - og bestemt en blog jeg vil svinge inden om igen :-) Med venlig hilsen Christina

  SvarSlet
 3. Lyder lækkert. skal den simre med eller uden låg?:)

  SvarSlet
 4. Jeg plejer at lade den simre uden låg, og røre lidt i den undervejs. Med venlig hilsen Christina

  SvarSlet
 5. virkelig lækker suppe... efter en del år i restaurations branchen har jeg erhvervet et par gode fif som jeg her vil give videre hvis i vil bruge det til noget. Smager bedst hvis man har fond liggende i fryseren, eller eventuelt koger en kylling til fond. noget af kødet fra kyllingen kan eventuelt og steges sprødt med baconen og give lidt mere fylde. og prøv at skifte citronsaften ud med en lækker hvidvin. :-)

  Mvh Bolette Julia Jørgensen

  SvarSlet
 6. Hej Bolette, Tak for dine gode tips - bruger også hvidvinen en gang imellem i stedet for citronen, men har ikke prøvet dit tips med kylling. Så tak for det :-) Mvh Christina

  SvarSlet